Ute etter en spennende AKS-vinter?

Oktober har nettopp begynt, men allerede er det flere i Oslo som sikkert har opplevd å måtte skrape is av bilen om morgen – eller sett frostrøyken foran ansiktet på vei til bussen. Det er fortsatt høst, men det er tydelig at vinteren er i full anmarsj.

Her hos Furuholmen Friluft er vi godt i gang med forberedelser til skiskole for vinteren, med spesielt fokus på våre populære alpinkurs i AKS-tiden. Dette er slalåmkurs for barn som foregår imens barnet er på AKS etter skoletid. Barna får muligheten til å delta en gang i uka over 5 uker, noe som gjør at de får utviklet seg fra gang til gang og opplever mye mestring. Barna lærer gjennom lek på sitt eget ferdighetsnivå. Vi lærer fartskontroll, teknikk, og det er park/jibbing for de mer erfarne barna.

Barn i slalåmbakken under skikurs i AKS-tiden

Undersøkelser viser at det er mye lettere å lære god teknikk som barn enn som voksen (kilde), som kun er en av grunnene til at vi ønsker at barn skal begynne å stå slalåm tidlig. Skikurs er også en super måte å komme seg ut i friluft på, og nyte den norske naturen og vintrene vi har her til lands. Barna knytter vennskap i bakken og mange familier sier at AKS-kurs har oppmuntret hele familien til å komme seg ut i slalåmbakken sammen i helgene.

En av fordelene med våre kurs er at de ikke skaper noe ekstraarbeid for hverken foreldre eller AKS-ansatte. Vi henter barna på skolen med busser, og instruktører er med bussen for å hjelpe barna på med klær og utstyr. Instruktørene følger også barna tilbake til skolen med bussen. Derfor er barna ivaretatt av våre dyktige instruktører fra start til slutt på våre AKS-kurs. I tillegg til det givende innholdet i kursene, er flinke instruktører og transportordningen vår bare noen av grunnene til at skoler og barn kommer tilbake til oss år etter år.

Som en fornøyd mamma sier: «Vi har en gutt som tidligere har deltatt på deres Slalåmkurs i AKS-tiden to år på rad nå. Vi er kjempefornøyde og han ønsker å fortsette med dette også i vinter. Alpint er en idrett han liker svært godt – da han liker utfordringer og fart. Vi er så fornøyde med dere – og praktisk er det i tillegg at man blir hentet på skolen.»

Barn lærer slalåm i Grefsenkleiva

Vi holder til sentralt i Oslo Skisenter på Grefsenkollen, der vi står i Trollvannskleiva og Grefsenkleiva. Dette gjør at det er kort reisevei til gode opplevelser for mange skoler i Oslo.

Har du lyst til å gi barnet ditt en verdifull og spennende vinter på AKS? Dersom du vil at din skole skal være med kan du ta kontakt med oss på epost (kontor@furuholmenfriluft.no) eller telefon (97518677) for et tilbud og mer informasjon. Du kan også lese mer her.