Meld deg på instruktørkurs trinn 1 slalåm

Da har vi fått på plass instruktørkurs trinn 1 på slalåm som alle instruktører hos Furuholmen Friluft må ha. Kurset koster 4700kr, som inkluderer opplæringen som gir deg internasjonal sertifisering, medlemskap i DNS for et år, samt boka Alpin Skikjøring. Kurset vil foregå i Kirkerudbakken og på Norefjell. Meld deg på!

Første helg undervises av Steinar Johan Hopland, ISIA lærer trinn 3 med mye erfaring som kursholder på både trinn 1 og andre kurs.

Andre helg undervises av Gøran Dalheim trinn 4 ISIA card og leder for utdanning i Den Norske Skiskole samt forfattar av boka alpin skikjøring tlf 948 72 106.

Her er tider og datoer for kurset:

Lørdag 1. Desember 10 – 18 – Kirkerudbakken Kursholder Steinar Johan Hopland Tlf: 483 62 507
Søndag 2. Desember 10-18 Kirkerudbakken Kursholder Steinar Johan Hopland
Fredag 7. Deember 09-18 Norefjell Kursholder Gøran Dalheim: Tlf 948 72 106
Lørdag 8. Desember 09-18 Norefjell Kursholder Gøran Dalheim
Søndag 9. Desember 09-16 Norefjell Kursholder Gøran Dalheim

I tillegg vil det verte freestyle i Oslo i veke 50, det avtaler de med Gøran Dalheim på Norefjell slik at det passer for alle.

 

For å melde deg på, send følgende informasjon til jill@snowmind.no (fint om du setter kontor@furuholmenfriluft.no i kopi så vi kan se at du er påmeldt):

 • Navn
 • Epost
 • Postadresse
 • Fødselsdato (ikke person nummer)
 • Digitalt bilde (til instruktørbeviset)
 • Faktura adresse

 

Som du kan se starter kurset allerede 30. november, så meld deg på så fort som mulig.

Kurset er også åpent for de som ikke er instruktører hos oss, så del gjerne muligheten med venner eller kjente som kan være interesserte i å delta.

Ta gjerne kontakt dersom du har noen spørsmål.

Furuholmen Friluft og miljø – hva vi gjør for å bevare naturen

I går la FNs klimapanel fram en ny rapport som gjør det tydelig at handling haster dersom vi skal begrense temperaturøkningen i verden til 1,5 grader. Denne rapporten, og stadige diskusjoner innenfor både politikk og privatliv viser at klima og miljø er mer aktuelt enn noen sinne.

Som en friluftsorganisasjon bryr selvfølgelig Furuholmen Friluft seg om miljøet. Dersom naturen og planeten blir ødelagt kan vi ikke lenger benytte oss av den. Hvis vi ikke får snø om vinteren kan vi ikke ha skikurs, og hvis temperaturene i Norge blir høyere kan det også påvirke fauna og flora som vi er så glade i.

Barn lager butikk på Høstcamp
Barna på Høstcamp laget butikk ved hjelp av materialene de fant i skogen – og ryddet opp etterpå slik at det ikke skulle være tegn på at vi hadde vært der.

Hos Furuholmen Friluft gjennomfører vi allerede mange tiltak for å ta vare på miljøet som helhet, og de lokale områdene vi ferdes i. Vi holder til rundt Trollvann, og passer på at vi rullerer på hvilke steder i skogen vi holder til og ferdes i fra år til år, slik at skogen får sjansen til å gro og utvikle seg uten at vi forstyrrer. Dette er viktig fordi vi ønsker at skogen skal forbli så urørt som mulig og være et godt sted for flora og fauna.

Barn vasker opp etter lunsj på Høstcamp
Hos oss bruker vi ikke papptallerkner og bestikk som går rett i søppla. Vi bruker alt på nytt, og alle hjelper til med oppvasken!

Vi er opptatt av gjenbruk, og bruker eksisterende materialer og utstyr så lenge det er mulig. Det er bedre å reparere enn å kjøpe nytt! For oss er det viktig å vise at vi beveger oss vekk fra materialistiske holdninger hvor alt skal være nytt hele tiden. Vi satser på gjenbruk av kroker til fiskestenger vi lager selv, og bruker de samme materialene til for eksempel stjerneorientering hvert år. Dette krever også at vi tar godt vare på utstyret vårt, slik at det holder seg fint år etter år. Slik lærer barna som deltar på våre aktiviteter å ta vare på ting, og sette pris på det man har.

Utdanning spiller en stor rolle når det kommer til klimatiltak, og jo før barn lærer seg å ta vare på naturen, jo bedre. Hos oss har vi mye fokus på avfall, og leker ofte «søppelleken» med barna. Denne leken utfordrer dem til å plukke søppel i naturen, og på slutten av konkurransen blir vi enige om at det er naturen som har vunnet, ikke noen av lagene som er med på leken. Etter at vi har hatt denne leken ser vi at barna blir mer oppmerksomme på avfall i naturen, og tar initiativ til å rydde opp. Dette gjør at skogen vår ser fin ut, og ikke minst at den forblir trygg for både dyr og mennesker å ferdes i.

Det er fortsatt mye vi må gjøre som samfunn og privatpersoner for å sørge for at vi tar godt vare på kloden til neste generasjon. Men når du melder ditt barn på en aktivitet hos Furuholmen Friluft kan du i hvert fall være trygg på at du bidrar til et bærekraftig og miljøvennlig tilbud, der barna lærer seg å ta vare på naturen. Du kan få oversikt over alle våre aktiviteter her.

Ute etter en spennende AKS-vinter?

Oktober har nettopp begynt, men allerede er det flere i Oslo som sikkert har opplevd å måtte skrape is av bilen om morgen – eller sett frostrøyken foran ansiktet på vei til bussen. Det er fortsatt høst, men det er tydelig at vinteren er i full anmarsj.

Her hos Furuholmen Friluft er vi godt i gang med forberedelser til skiskole for vinteren, med spesielt fokus på våre populære alpinkurs i AKS-tiden. Dette er slalåmkurs for barn som foregår imens barnet er på AKS etter skoletid. Barna får muligheten til å delta en gang i uka over 5 uker, noe som gjør at de får utviklet seg fra gang til gang og opplever mye mestring. Barna lærer gjennom lek på sitt eget ferdighetsnivå. Vi lærer fartskontroll, teknikk, og det er park/jibbing for de mer erfarne barna.

Barn i slalåmbakken under skikurs i AKS-tiden

Undersøkelser viser at det er mye lettere å lære god teknikk som barn enn som voksen (kilde), som kun er en av grunnene til at vi ønsker at barn skal begynne å stå slalåm tidlig. Skikurs er også en super måte å komme seg ut i friluft på, og nyte den norske naturen og vintrene vi har her til lands. Barna knytter vennskap i bakken og mange familier sier at AKS-kurs har oppmuntret hele familien til å komme seg ut i slalåmbakken sammen i helgene.

En av fordelene med våre kurs er at de ikke skaper noe ekstraarbeid for hverken foreldre eller AKS-ansatte. Vi henter barna på skolen med busser, og instruktører er med bussen for å hjelpe barna på med klær og utstyr. Instruktørene følger også barna tilbake til skolen med bussen. Derfor er barna ivaretatt av våre dyktige instruktører fra start til slutt på våre AKS-kurs. I tillegg til det givende innholdet i kursene, er flinke instruktører og transportordningen vår bare noen av grunnene til at skoler og barn kommer tilbake til oss år etter år.

Som en fornøyd mamma sier: «Vi har en gutt som tidligere har deltatt på deres Slalåmkurs i AKS-tiden to år på rad nå. Vi er kjempefornøyde og han ønsker å fortsette med dette også i vinter. Alpint er en idrett han liker svært godt – da han liker utfordringer og fart. Vi er så fornøyde med dere – og praktisk er det i tillegg at man blir hentet på skolen.»

Barn lærer slalåm i Grefsenkleiva

Vi holder til sentralt i Oslo Skisenter på Grefsenkollen, der vi står i Trollvannskleiva og Grefsenkleiva. Dette gjør at det er kort reisevei til gode opplevelser for mange skoler i Oslo.

Har du lyst til å gi barnet ditt en verdifull og spennende vinter på AKS? Dersom du vil at din skole skal være med kan du ta kontakt med oss på epost (kontor@furuholmenfriluft.no) eller telefon (97518677) for et tilbud og mer informasjon. Du kan også lese mer her.

En nydelig høst på friluftskolen

De siste tre ukene har vi vært så heldige å få tilbringe tid ute i naturen med en gjeng med forskjellige barnehager. Vi har nemlig hatt friluftskole høst på Grefsenkollen!

I mange år har vi i Furuholmen Friluft fokusert på friluftsaktiviteter for barn fordi vi ser hvor mye det gir dem. Vi synes at friluftsliv skal være tilgjengelig for alle barn, og vet at arbeidet vi gjør åpner dører ut i friluft for mange barn som ellers ikke ville fått disse opplevelsene. Endelig har politikerne også begynt å skjønne hva vi snakker om, og i 2016 sa daværende klima- og miljøminister Vidar Helgesen: «I dag er det mange barn som ikke får erfaringer med friluftsliv gjennom familien. Da blir friluftsliv og læring i naturen i barnehage og skole enda viktigere enn før.» (kilde)

Nettopp derfor er vi så glade for at vi har hatt med oss så mange barn og barnehageansatte ut i naturen denne høsten. Barna har vært med på en rekke forskjellige aktiviteter hvor vi fokuserer på læring, mestring og friluftsglede.

Vi rullerer på aktivitetene hver uke, så alle får oppleve noe nytt hver gang. Aktivitetene varier også mellom hvert år og årstidene (vi har også friluftskole på våren), så vi har barnehager som kommer tilbake år etter år. Her er et eksempel på hva vi har gjort denne høsten:

Barn i revehaler på Friluftskolen

Barn i slengtau på Friluftskolen

Barna har vært med på natursti der de har lært om rådyr, elg og hjort – vi fant til og med elggevir og elgebæsj i skogen, som var spennende å utforske. På veien så vi også spor etter ekorn og mus, og barna synes det var veldig gøy å samle kongler som ekornet hadde spist av. På toppen av naturstien kommer vi til taueldorado, der barna får utfordre motoriske ferdigheter i tauløype, slengtau, klatretre og på balanseline.

Neste uke fikk barna lære kartlesing gjennom stjerneorientering. Barna lærer om karttegn med rim som er lette å huske, og noen av barna som var med for andre gang husket noen av rimene vi brukte. Lappen med trykk fra hver post fikk selvfølgelig barna ha med hjem for å vise fram hvor flinke de var. Etter stjerneorientering fikk barna bryne seg på klatring i skrent med tau, noe som alle klarte kjempebra både oppover og nedover. Til og med de som synes det var skummelt i begynnelsen kom seg opp på toppen med hjelp av en voksen. Det ble mange utrop av mottoet vårt «Jeg klarte det!».

Klatring i tau på Friluftskolen

Klatring i tau på Friluftskolen

I uke tre var det tid for stileken, der barna må følge en tausti for å finne bilder av dyr. Så går det i full fart tilbake til bjella der de må etterligne lyden til dyret de fant på bildet. En veldig morsom måte å lære mer om dyrene i skogen på. Etter stileken fikk de prøve seg på å sage ved til bålet vårt på Trollfesten. Barna jobbet sammen på lag for å sage og holde stokkene stødig.

Denne uka skal vi avslutte en fantastisk friluftskole med Trollfest! Da blir det grilling på bålet, utkledning, underholdning og masse lek og moro. Vi gleder oss!

Synes du dette høres spennende ut? Vi har friluftskole på våren også (oppstart uke 19), som er åpen for barnehager, fritidsklubber og skoleelever i AKS-tiden. Hvis du vil at ditt barn skal få nyte unike opplevelser i naturen, kan du lese mer under «Friluftskole vår» og «Friluftskole høst» her.

 

Trenger du tips til hva barna kan gjøre i høstferien?

Skoleåret er i gang, men snart er det høstferie.

Det er et klassisk dilemma:

Hva skal barna gjøre i høstferien når foreldrene må jobbe?

Vårt tips for å gi barnet ditt en fantastisk høstferie er å sende dem på Høstcamp hos Furuholmen Friluft!

Barn klare til å padle kano på Høstcamp

 

På Høstcamp (uke 40) har vi mange morsomme aktiviteter for barn fra 6-13 år. Vi oppdager naturen på en morsom og spennende måte, og lærer gjennom lek. I høstferien skal vi holde på med mange forskjellige aktiviteter. Vi skal spikke fiskestang og se om vi får noe napp, eller kanskje lage barkebåter som kan seile om kapp på Trollvann. Det er akkurat satt ut mer fisk i Trollvann, så det er stor sjanse for at vi får god fiskelykke! Kanskje det blir fisk til middag i høstferien?
Barna får også muligheten til å oppdage vannet i kano. Tenk så gøy å bruke høstferien på å lære å padle!

 

 

Barn i hinderløype på Høstcamp

I området rundt har vi stjerneorientering, som blir en utfordrende og spennende skattejakt for store og små. I løpet av uka blir det tid til hinderløype i vårt eget taueldorado, hvor vi også skal suse ned i taubane (zip-line). Klarer du å ringe i bjella på toppen av klatretreet vårt? I løpet av uka drar vi på oppdagelsesferd i marka med og uten sykkel, hvor vi skal se om vi finner Haralds hytte der det er mange gamle skatter.

Bålsesongen er i gang etter en tørr sommer, og vi gleder oss til å sage ved og kose oss med varm mat lagd på bålet. Ingen ting smaker så godt som mat i friluft!

Mottoet vårt er «Jeg klarte det!», og vi jobber for å gi alle barn mestringsfølelse og -glede. Det er viktig for oss å vise barn hvilken fin resurs vi har i den norske naturen, og gi dem glede i å være ute!

 

Høstcampen finner sted på Trollvann/Grefsenkollen, der barna får masse plass til å boltre seg og ha det gøy imens foreldrene er på jobb. Det er kun 10 minutter unna Oslo sentrum, men er likevel avgrenset fra biltrafikk og bystøy. I tillegg er Høstcampen mobilfri, slik at vi får tid til å nyte naturen og dele spennende opplevelser med nye venner.

Dersom du vil gi barnet ditt en annerledes og opplevelsesrik Høstferie – meld dem på Høstcamp her! Det er begrensede plasser, så her gjelder det å være rask – førstemann til mølla!

Vil du gi barnet ditt en uforglemmelig bursdagsfeiring?

Mange foreldre synes det kan være vanskelig å planlegge og gjennomføre underholdende og spennende bursdagsfester for barna sine hvert år. Ikke minst kan det bli utfordrende å organisere bursdag for barn som begynner å bli eldre og ikke lenger synes det er så gøy å fiske etter godteposer. Hva med å ta dem med til Grefsenkollen for å se ekte fisk i Trollvann imens de padler kano?

Her hos Furuholmen Friluft er vi overbevist om at den beste bursdagen feires ute!

Barn i hinderløype på utebursdag

I vakre omgivelser på Trollvann/Grefsenkollen kun 10 minutter unna Oslo sentrum inviterer vi til utebursdag hele året.

På utebursdag vår, sommer og høst er det masse spennende man kan gjøre, og vi har blant annet hinderløype, taubane (zipline), kanoer og spikkekniver. Ute i friluft er det bare fantasien som setter grenser for hva man kan finne på. Kanskje vi spikker barkebåter og klatrer, eller vi kan leke terninglek og gå på skattejakt (stjerneorientering).

En nylig undersøkelse gjennomført av Ipsos viser at nesten halvparten av norske barn har et ønske om å være mer ute i naturen enn det de allerede er. Ved å arrangere utebursdag hos oss gir du barnet ditt en opplevelse i friluft det sent vil glemme. Vårt motto er «Jeg klarte det!», og vi jobber for å gi mestringsfølelse og gode opplevelser til barn på alle våre aktiviteter.

Morsomme aktiviteter ute er bare et klikk unna – reserver din utebursdag nå! Klikk her for priser, reservasjon og mer informasjon. Vi har også bursdag om vinteren, både akebursdag og slalåmbursdag/langrennsbursdag.

Heter det slalåm eller slalom?

Mange lurer på om det heter slalåm eller slalom.

Ordet slalåm er egentlig et norsk ord. Det er utlendingene som har lånt det fra oss! Ordet betyr å kjøre på ski i mange svinger i bratt bakke. Begynnelsen av ordet Sla betyr skrånende. Enden av ordet låm betyr spor eller løype. Da sporten bredte seg ut i Europa på begynnelsen av 1900-tallet ble det forenklet med en o. Men i Norge heter det slalåm.

 

 

 

Mange velger utebursdag

Bursdag.Fem barn leker ute i skogen.
Vi har mange bursdagsbestillinger om dagen og det er kansje ikke så rart. Den beste bursdagen er nemlig ute!  Vi serverer selvfølgelig all mat som hører med til en bursdag, men vi har så mye moro å gjøre!
Vi skal:
 
 
 • Padle i Trollvann
 • Suse ned i taubane
 • Spennede hinderløype
 • Spikke
 • Klatre med sele
 • Fly i strikkhuske
 • Natursti
 • Løype med poster
 • Lage bål og grille
 • Bygge camp
 • Og mye mer
Vi kan ordne alt.
 Gi inspirasjon og glede ved å gi en friluftsbursdag.

Friluftskolen er i gang

Det er sommer og vi har mye å glede oss til. Friluftskolen er i full gang med barn i alderen 4-12 år, fra både skoler (sfo) og barnehager, alle blir kjørt til og fra med egen buss. Mange morsomme aktiviteter med mestring og selvtilit.