Furuholmen frilufts sommerleir – enda bedre sommerskole!

Furuholmen frilufts sommerleir – enda bedre sommerskole!

På Furuholmen frilufts sommercamp bruker vi skogen som klasserom! Her knytter barn fra 6 til 14 år varige vennskapsbånd, løser faglige utfordringer og skaper minner for livet. Sommeren 2021 er det tilbud i uke 25, 26, 31 og 32, hverdager fra kl. 08-16.

Hvordan skape lærerike opplevelser i sommerferien?

Barna trenger ferien! De trenger lek, fri utfoldelse og aktivitet ute. Vi har hatt en spesiell tid og det viktigste vi kan gi barna våre nå er gode opplevelser og følelsen av å leve normalt med gode venner og samspill. Jeg klarte det, runger det hyppig ut i Lillomarka! Emma laget sin egen fiskestang og fanget en stor fisk. Jacob turte å sove ute i skogen for første gang og møtte på en søt revunge. På sommerleiren får barna gode erfaringer som bidrar til mestring og spennende opplevelser. Ferieaktivitetene tilpasses etter deltagerne, men inkluderer bygge camp, zip-line, padle kano, svømme, sykle, orientering, gå tur og ha det moro i sammen! Det er ingen forutsetning at barna har tidligere erfaring fra utendørs aktiviteter, mål for alle aktivitetene er at elevene lærer noe nytt. Gjennom lek lærer barna å mestre faglige utfordringer og tenne kreative gnister. Liker barnet ditt å synge eller spille teater? Barna lager sin egen underholdning, og bygger sin egen scene til b.la. teater, sang, trylling, quiz og akrobatikk!

Hvordan får man nye venner på sommerskole/sommerleir?

Lekne og dyktige friluftslærere sørger for at alle barn, uansett bakgrunn og frilufts erfaring, føler seg trygge og velkommen på sommerskolen. Barna konkurrerer ikke mot hverandre, vi leker og samarbeider, et skikkelig lagspill. Konkrete oppgaver, som å bygge sin egen camp, bidrar til at de samarbeider og blir fort gode venner. På en morsom måte bygger man videre på, og komplimenterer, rollen skolen har ved å løse oppgaver som har et bredt bruks område. Siden deltagerne ofte kommer fra mer enn 12 forskjellige skoler premieres det å være hyggelig og snill med hverandre, noe som også bidrar til en god stemning i leiren. Både utadvendte og introverte barn kan komme på campen uten å kjenne noen, og avslutte uken som en del av en inkluderende og sammensveiset gjeng. Deltagerne deles i grupper etter alder, det er aldri mer enn 20 stykker i en gruppe. Hver gruppe har to kyndige og glade instruktører, som alle har tatt livrednings- og førstehjelps kurs. Her lager man gode minner for livet – helt mobilfritt!

Lærer vi om naturen på sommerleir?

Sommerleiren foregår i trygge omgivelser i Lillomarka fra kl. 08 til kl. 16, med en kvelds frivillig overnatting ute i den selvbygde campen. Materialene til campen finner vi i skogen som byr på et spennende og variert terreng. Sammen takler vi den morsomme utfordringen det er å bygge campen helt fra bunnen av. Bading foregår ved nydelige Trollvann, hvor det i tillegg til å bade også fiskes. Fiskestengene lager man selv, og det er ofte man fanger fisk med dem!
Vi leter etter spennende tegn og spor i skogen, kanskje finner vi noen bær som smaker godt? Kan vi bygge et hotell til insektene og hjelpe dem å overleve? Er vi heldige ser vi rådyr med kalver. Og hva skjer hvis en nysgjerrig revunge kommer til campen? Hvordan oppfører vi oss i naturen blant ville dyr?

Hvordan kan vi bli med på sommercamp?

Vi gleder oss til å treffe deg og ditt barn! Man kan melde seg på her, og her man kan lese flere tekniske detaljer om Furuholmen frilufts sommercamp. Har du spørsmål om sommerskolen hører vi gjerne fra deg.

Bli med på sommerleir!

Vi har det kjempegøy med masse moro i friluft!